Waarvan Acte presenteert: De Magische Arrenslee!

Twee kinderen logeren in de kerstvakantie bij hun opa en oma op de boerderij. Ze hebben veel zin in kerstmis, maar dan vertelt opa en dat er in de krant staat dat kerst dit jaar niet doorgaat, de kerstman is onverwacht met pensioen gegaan. De kinderen vinden het maar een vreemd verhaal en balen als een stekker! Als ze gaan spelen vinden ze in de schuur brokstukken van iets wat lijkt op een oude slee… Ze passen de stukken in elkaar en dan gebeurt er iets magisch…. Het blijkt de slee van de kerstman te zijn en vanachter een hoop rommel komen ineens twee kleine elfjes tevoorschijn. De elfjes biechten op dat ze stiekem de slee hebben ‘geleend’ om een ritje te maken, maar onderweg ging het mis, ze zijn onderdelen verloren en hun magische vliegpoeder is per ongeluk ‘weg-geniest’. Als de Kerstman geen slee heeft, is er natuurlijk geen kerstmis!

Ze moeten op de Noordpool zien te komen om de slee aan de Kerstman terug te geven, maar ja…. Hoe komen ze daar en waar vinden ze de onderdelen die de elfjes verloren zijn onderweg!? Door een ingenieus plan lukt het om de slee te laten vliegen en in een magische tocht langs alle windstreken van de wereld, lukt het ze om alle delen van de slee terug te vinden en naar de Kerstman te brengen zodat het kerstfeest toch door kan gaan!

“De Magische Arrenslee” is een eigentijdse en humoristische kerstmusical die geschikt is voor de groepen 5 t/m 8 in het basisonderwijs. Het script is beschikbaar in een versie voor de middenbouw (gespeeld door groep 5/6) en een versie voor de bovenbouw (gespeeld door groep 7/8). Bij de musical “De Magische Arrenslee” krijgt u een USB-stick geleverd met muziek en geluidseffecten. Het openings en eindlied mogen de leerlingen (maar zeker ook leerkrachten) zelf bedenken en beslissen over welke twee (kerst)liedjes ze graag in hun kerstmusical willen gebruiken!

Vraag hieronder een leesversie van “De Magische Arrenslee” aan! Vul het onderstaande contactformulier in en ontvang direct de leesversie in uw mailbox.

 Alvast veel leesplezier! 

Enthousiast geworden na het lezen? Bestel “De Magische Arrenslee” nu in de webshop!

Deel deze pagina : Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Technische informatie:

❄️ Duur: ca. 45-60 minuten

❄️ Aantal spelers:15-25+

❄️ Aantal muziekstukken en geluidseffecten: 13

❄️ Suggesties voor begin en eindliedKlik hier – YouTube

❄️ Genre: Kindermusical, KerstMusical

Prijzen & Licenties

Basispakket De Magische Arrenslee:

  • 1x tekstboek incl. regieaanwijzingen, decoradvies
  • 1x USB-stick met alle muziek en geluidseffecten voor de musical
  • 1x een uitvoerlicentie (voor school of klas)

€ 69,95 incl. btw

Per musical kunt u kiezen voor de aanschaf van boekjes (€3,- per leerling/ begeleider) of het kopiëren van het script in eigen beheer (€0,95 per leerling/ begeleider) voor het aantal leerlingen en/ of begeleiders van uw groep/school, dit wijst zich in het bestelproces.


Wilt u (2x per jaar) onze nieuwsbrief ontvangen?

Voer code in: captcha