De Magische Arrenslee

Twee kinderen logeren in de kerstvakantie bij hun opa en oma op de boerderij. Ze hebben veel zin in kerstmis, maar dan vertelt opa en dat er in de krant staat dat kerst dit jaar niet doorgaat, de kerstman is onverwacht met pensioen gegaan. De kinderen vinden het maar een vreemd verhaal en balen als een stekker! Als ze gaan spelen vinden ze in de schuur brokstukken van iets wat lijkt op een oude slee… Ze passen de stukken in elkaar en dan gebeurt er iets magisch…. Het blijkt de slee van de kerstman te zijn en vanachter een hoop rommel komen ineens twee kleine elfjes tevoorschijn. De elfjes biechten op dat ze stiekem de slee hebben ‘geleend’ om een ritje te maken, maar onderweg ging het mis, ze zijn onderdelen verloren en hun magische vliegpoeder is per ongeluk ‘weg-geniest’. Als de Kerstman geen slee heeft, is er natuurlijk geen kerstmis!

Ze moeten op de Noordpool zien te komen om de slee aan de Kerstman terug te geven, maar ja…. Hoe komen ze daar en waar vinden ze de onderdelen die de elfjes verloren zijn onderweg!? Door een ingenieus plan lukt het om de slee te laten vliegen en in een magische tocht langs alle windstreken van de wereld, lukt het ze om alle delen van de slee terug te vinden en naar de Kerstman te brengen zodat het kerstfeest toch door kan gaan!

“De Magische Arrenslee” is een eigentijdse, muzikale en humoristische kerstmusical die geschikt is voor alle klassen in het basisonderwijs. Het script is beschikbaar in een versie voor de middenbouw (gespeeld door groep 5/6) en een versie voor de bovenbouw (gespeeld door groep 7/8).

Vraag hieronder een leesversie van “De Magische Arrenslee” aan!

 Alvast veel leesplezier! 

Enthousiast geworden na het lezen? Bestel De Magische Arrenslee nu in de webshop

Deel op social media : Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page

Technische informatie:

❄️ Duur: ca. 45-60 minuten

❄️ Aantal spelers:15-25+

❄️ Aantal nummersKlik hier – YouTube

❄️ Genre: Kindermusical, KerstMusical

Prijzen & Licenties

Basispakket script groep 5/6 of 7/8:

€ 95,- incl. btw

Losse uitvoerlicentie (Indien u het script al eerder aangeschaft heeft en het stuk nogmaals met een andere groep gaat opvoeren)

€ 35,- incl. btw

Ja! Stuur mij een leesversie van "De Magische Arrenslee!" (Vink de juiste versie aan!)

JA!

JA!

9 + 9 =