fb
De Musicals van Waarvan Acte

Onze visie op het maken van een musical door een klas of groep is iets anders dan de traditionele manieren van het aanleren, vormgeven en realiseren van een musical of theatervoorstelling. Een project wordt pas echt ‘van de klas zelf’ als er ruimte is voor het ‘zelf doen’ en ‘zelf bedenken’!

Enkele voorbeelden

In onze scripts vind je uitgebreide rol-omschrijvingen en karakterdossiers van alle personages, maar niet compleet uitgeschreven en voorgetekend hoe die persoon eruit moet zien qua kleding. Kinderen hebben zelf een heel goed idee van hoe ze eruit willen zien op het podium en kunnen hier een heel creatieve invulling aan geven zodat het personage wat ze op het podium vertolken ‘eigen’ wordt.

In onze scripts vind je een duidelijke omschrijving van de setting waarin een verhaal of scene zich afspeelt en lijsten met benodigdheden in iedere scene. Kinderen zijn zelf heel goed in staat om te bedenken hoe het decor eruit moet komen te zien, dus we verstrekken geen bouwtekening van het decor. Je krijgt uiteraard wel plaatjes ter inspiratie.

Een laatste voorbeeld is de choreografie en dans in de musical. Wij werken niet met dansinstructievideo’s waarbij voorgeschreven wordt hoe er bewogen moet worden op de muziek. Door in een script een omschrijving te geven van het lied (bijvoorbeeld ‘een protestlied waarin geprotesteerd kan worden) en eventuele setting/dansstijl blijken kinderen heel goed in staat om zelf een dansje te bedenken en dit aan de klas aan te leren. Hiermee wordt hun eigen inbreng in het stuk veel groter en leren ze goed samenwerken om tot een geweldig resultaat te komen.

De scripts van Waarvan Acte zijn volgens deze visie geschreven, waarbij de leerlingen dus de ruimte krijgen om zelf dingen als decor, kleding, dans etc. zelf in te vullen aan de hand van tips en aanwijzingen in de scripts. Kinderen zijn creatief, fantasievol en vindingrijk en door deze manier van het aanbieden van een script, kan iedere klas in het basisonderwijs een eigen authentieke invulling geven aan hun musical. Uiteraard zijn we altijd graag bereid om extra advies en tips te geven, maar door jarenlange ervaring hebben we gezien dat de leukste musicals dìe stukken zijn waarbij de kinderen zelf veel inbreng hebben gehad in de uitvoering en vormgeving!

Neem gerust een kijkje bij ons aanbod en download/vraag een leesversie aan om een goed beeld te krijgen van onze musicals!

Heel veel plezier!

 

Bestellen

Bij elke productie op de website & webshop staat een prijs genoemd voor de aanschaf van het script.

 • Alle prijzen vermeld op de website en webshop zijn inclusief btw. en excl. verzendkosten. (€ 4.95)

Prijzen & Pakketten:

Einmusical/ Kinderproducties:

Voor deze prijs krijgt u een compleet musicalpakket bestaande uit:

 • Informatie over de musical; uitgebreide synopsis & technische informatie.
 • Uitleg over de personages en rolverdeling.
 • 1x op naam gesteld full-color scriptboekje met tevens regieaanwijzingen en decoradvies.
 • Een USB-stick met daarop alle muziek, liedjes (ingezongen/ instrumentale versies) en geluidseffecten van de musical.
 • Licentie voor het uitvoeren van de productie (1 groep/ klas)
 • Kopieerlicentie (1 groep/ klas voor kopiëren in eigen beheer)

De uitvoerlicentie geeft recht op uitvoering voor 1 groep/klas. Het recht van uitvoeren geldt, gerekend vanaf de aanschafdatum, voor één jaar (12 maanden). Voor verschillende klassen/ groepen dienen er losse uitvoerlicenties te worden aangeschaft. Dus als u de musical een jaar later voor een andere klas gaat gebruiken hoeft enkel een nieuwe uitvoerlicentie (50% van originele prijs) aangeschaft te worden in de webshop.

Voor meer informatie zie onze Algemene voorwaarden en Huur en leveringsvoorwaarden.

Kijk in onze Webshop voor de mogelijkheden.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Betalen & Verzenden

Als u een product besteld in onze webshop kunt u op verschillende manieren betalen.

iDEAL

 • Kies het gewenste product in de webshop en doorloop alle stappen.
 • Kies voor betalen met iDEAL. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar onze beveiligde betaalmodule [via Mollie Payments].
 • Doorloop alle stappen in de beveiligde betaalmodule. Als de betaling is goedgekeurd ontvangt u direct een digitale factuur op het door u opgegeven email adres.
 • Uw bestelde product wordt binnen 5 werkdagen bezorgd via de post. U krijgt een melding via email wanneer uw bestelling is verwerkt & verzonden.
 • In het geval van een digitaal product (download) ontvangt u na betaling direct een download-link in uw mailbox waarmee u de gekochte producten éénmalig binnen zeven dagen kunt downloaden.

 

Bancontact/ Mister Cash (België)

 • Kies het gewenste product in de webshop en doorloop alle stappen
 • Kies voor betalen met Bancontact/ Mister Cash. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar onze beveiligde betaalmodule [via Mollie Payments].
 • Doorloop alle stappen in de beveiligde betaalmodule. Als de betaling is goedgekeurd ontvangt u direct een digitale factuur op het door u opgegeven email adres.
 • Uw bestelde product wordt binnen 5 werkdagen bezorgd via de post. U krijgt een melding via email wanneer uw bestelling is verwerkt & verzonden.
 • In het geval van een digitaal product (download) ontvangt u na betaling direct een download-link in uw mailbox waarmee u de gekochte producten éénmalig binnen zeven dagen kunt downloaden.

 

Op rekening & Creditcard (NL & BE)

 • Kies het gewenste product in de webshop en doorloop alle stappen.
 • Kies voor betalen met op rekening.
 • Doorloop alle stappen in de betaalmodule. Als de betaling is goedgekeurd ontvangt u direct een digitale factuur op het door u opgegeven email adres. I.v.m. het verwerken van de betaling bij de bank, kan het een dag duren voordat de betaling is goedgekeurd.
 • Uw bestelde product wordt, na ontvangst van betaling, binnen 5 werkdagen bezorgd via de post. U krijgt een melding via email wanneer uw bestelling is verwerkt & verzonden.
 • In het geval van een digitaal product (download) ontvangt u na ontvangst van betaling een download-link in uw mailbox waarmee u de gekochte producten éénmalig binnen zeven dagen kunt downloaden.

 

Voor extra informatie verwijzen wij u graag door naar onze Algemene Voorwaarden & Huur en leveringsvoorwaarden

Maatwerk

Waarvan Acte schrijft ook theaterproducties op maat, afgestemd op uw wensen. Het is mogelijk om een volledig op uw klas of theatergroep toegespitst script te bestellen, waarbij in overleg (bestaande) nummers worden ingepast en wordt rekening gehouden met de wensen en capaciteiten van uw groep.

De een wil veel toneel spelen, de ander juist absoluut niet, anderen willen graag solo zingen, sommige enkel in het koor/ ensemble. Met al deze wensen wordt rekening gehouden bij het schrijven van het script.

In één sessie van circa 1,5/ 2 uur wordt besproken wat een klas of theatergroep graag wil, welke thema’s, welke nummers, de hoeveelheid tekst en dans en zo wordt een volledig op maat gemaakt script voor uw klas of vereniging door Waarvan Acte geschreven.

U kunt er ook voor kiezen een lijst van bestaande (ingestudeerde) nummers te overhandigen op basis waarvan een script geschreven wordt. Waarvan Acte kan suggesties voor nummers doen in het script die dan in eigen beheer van uw groep of vereniging worden gearrangeerd en ingestudeerd.

Daarnaast kan Waarvan Acte tegen een meerprijs een ontwerp leveren voor decor, kleding/kostuum en PR-materiaal, maar ook dit kan volledig in eigen beheer van uw vereniging of groep gedaan worden.

De mogelijkheden zijn dus eindeloos, alles is mogelijk om een unieke (avondvullende) voorstelling te maken die volledig is afgestemd op uw wensen.

Toneel & Musical verenigingen:

De prijs van een stuk op maat is afhankelijk van de grootte uw groep. Voor een avondvullend stuk (circa 2 uur incl. muziek advies) rekenen wij een basistarief van €595,- (dit is inclusief 1 uitvoerlicentie), daarnaast wordt €15,- per lid van uw vereniging gerekend. Voor hulp & advies bij regie, kleding, dans en decor hanteren wij een tarief van €60,- per uur. Alle prijzen zijn inclusief btw en exclusief reiskosten.

Scholen & Onderwijs:

Bij de prijs voor een schoolmusical (60-75 minuten incl. muziekadvies) op maat hanteren wij het starttarief van €295,- (dit is inclusief de opvoerlicentie), daarnaast wordt €9,95 per leerling van de klas gerekend. Voor hulp & advies bij regie, kleding, dans en decor hanteren wij een tarief van €60,- per uur (2 pers.) Alle prijzen zijn inclusief btw en exclusief reiskosten.

Neem gerust contact op voor meer informatie en het verkennen van de mogelijkheden.

0
  0
  Winkelwagen